Toivo oli tänään Limingan tukinäyttelyssä.

Ilma ennen Toivon kehää, sen aikana ja sen jälkeen, oli erittäin nätti; aurinko paistoi ja taivaalla oli muutama nätti pilvenhattara. Mutta; ilma oli samalla erittäin kuuma ja hiostava. Saatuamme teltan pystytettyä Toivon trimmi viimeisteltiin ja liikkeet katsottiin juoksuradalla. Sitten olíkin jo Toivon kehä. Junnu-uroksia oli kaksi. Toivo seisoi nätisti ja rauhassa maassa sekä pöydällä. Ongelmamme olikin liikkeet; Toivo ei suostunut esittämään nättejä ja ryhdikkäitä liikkeitään kuumalla ilmalla kostealla nurmella. Häntääkin Toivo kantoi hieman laiskasti... Toivo kävi ravailemassa juoksuradallakin, missä se onnistui hyvin. Tuomarina toimi Markku Kipinä. Arvostelu oli odotettua parempi, ainoastaan liikkeet pilasivat kokonaisuuden. Lopputuloksena oli H, mutta sihteerin viimeistellessä arvostelua ja kaivessa sinistä nauhaa tuomari kertoi, että olisi antanut Toivolle ERI'n jos se olisi liikkunut nurmellakin normaalisti. Tämä oli Toivon ensimmäinen H, mutta olen silti tyytyväinen, sillä toisella pohjalla Toivo olisi saanut ERI'n. Toisaalta harmittaa, sillä Toivolla oli mahdollisuuksia sijoittua PU kehässä niinkin hyvin, että se olisi voinut saada va-SERT'in tai SERT'inkin jos hyvin olisi mennyt. No, mennytä ei voida muuttaa, ollaan nyt tyytyväisiä tähän.

Nämä olivat luultavasti vuoden viimeiset näyttelyt, seuaavaksi taidetaan suunnata Kajaaniin tammikuussa 2010. Toivottavasti pääsemme talveksi TOKO-ryhmään ettei jouduta harrastusvapaalle! (Ainahan sitä voi kotonakin harjoitella mutta ryhmässä olisi kivempaa:) )

Näyttelyn jälkeen Toivo kävi kasvattajan luona trimmissä ja hälle leikattiin tyylikäs loppukesä-look. Raajoihin, päähän ja niskaharjaan (ja tottakai häntään!) jätettiin turkki "paikoilleen", rungosta saksittiin lyhyeksi. Nyt kelpaa kasvattaa Kajaaniin uusi, entistäkin hienompi turkki!

Noin lopuksi vielä päivän arvostelu (verratkaas edelliseen Kipinän antamaan arvosteluun Oulu KV lauantailla)

Liminka 8.8.2009, JUN, Markku Kipinä

"Hyvän kokoinen. Hieman pitkärunkoinen juniori, jolla hyvin kulmautunut etuosa. Niukempi takaa. Hyvä eturinta. Hieman ulkokierteiset eturaajat. Hyvä kallo, tummat silmät hyvä pigmentti ja purenta. Turkki tuloillaan lupaavasti. Voisi kantaa häntänsä paremmin. Hieman ongelmia säilyttää askelrytmi nurmikolla." H