Hei!

 

Tänään Toivo sai uuden blogin! Täällä voit seurata Toivon elämää, kilpailutuloksia, harjoittelua ja toilailuja!

Näin aluksi muutama sananen Toivosta:

Toivon on syntynyt 27.8.2008 kuuden muun sisaruksensa kanssa (2 narttua loput uroksia). Rodultaan Toivo on bichon frisé, eli hän on pieni, villainen ja valkea väriltään. Toivo on luonteeltaan hyvin energinen, positiivinen ja oppii temppuja helposti. Toivo on vieraita kohtaan vastaanottavainen ja rakastaa olla huomion keskipisteenä. Toivo ei koskaan ole haastanut riitaa muiden koirien kanssa, vaan Toivo tulee kaikkien sellaisten kanssa toimeen jotka tulevat Toivon kanssa toimeen. Toivon paras kaveri lieneen Chico, soopeli shelttipoika. Toivo on leikkinyt Chicon kanssa siitä asti kun pojat saivat rokotuksensa kuntoon. Heillä on selvästi aivan omat jutut ja he tulevat pienestä kokoerosta huolimatta erittäin hyvin toimeen. Toivon suurta energiaa kulutetaan päivittäin lenkkeilemällä ja aivojumpalla.

Toivon kanssa harrastetaan näyttelyitä. Toivoa pidetään siis bicnoneille rodunomaisessa turkissa, ja se vaatii jonkun verran (eli paljon!) työtä, sillä Toivo ulkoilee usein koirakavereidensa kanssa metsässä yms. Tällä hetkellä Toivo on käynyt vasta kerran näyttelyissä. Vaasan KV:ssa Toivo sai ensimmäisen (epävirallisen)tuloksensa: KP ja Rop-pentu. Lisäksi Toivo kulkee mätsäreissä hankkimassa esiintymiskokemusta sekä minun kanssani Junior Handlerissa.

Lisäksi Toivon kanssa harjoitellaan kovasti erinlaisia temppuja. Tavoitteena on joskus hamassa tulevaisuudessa päästä kisaamaan mölli- tai ALO-luokassa TOKOa. Tähän meillä on kuitenkin kovasti matkaa. Toivo on omalta osaltaan helppo koulutettava. Hän on yhteistyöhaluinen ja omaa seurakoiramaista miellyttämisenhalua. Toivo on helppo motivoida, koska hänelle kelpaavat kaikenlaiset namit ja vaikka tavalliset ruokanappulat, hän pitää erilaisista leikeistä ja noutamisesta ja poika osaa arvostaa myös yltiöpäisiä kehuja ja rapsutuksia! Tällähetkellä Toivo osaa istua ja mennä maahan (käsimerkin poissahäivyttäminen vielä hieman kesken) sekä harjoittelun alla on nopeampi ja varmempi luoksetulo, tiiviimpi sivulletulo ja seuraaminen sekä kasi-temppu jossa koira kiertää ohjaajan jalkojen ympäri kahdeksikon ja pusun anto.

Minä taas olen Henna, 1994 syntynyt tyttö Oulusta. Toivo on ensimmäinen koirani. Koiran saanti on ollut kovan työn ja vaivan tulos. Toivo on oiva koira minulle, sillä se esiintyy kauniisti ja sopii siten näyttelykaverikseni sekä Toivo pitää temppujen suorittamisesta sopien myös kivasti TOKO:on.

Toivottavasti nautit lukiessasi Toivon blogia, terveisin Toivo ja Henna

1242897775_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä ihan uusi kuva Toivosta, 9,5kk ikäisenä. Kuva©Maria Molander, kiitos!